2 Ekim 2014 Perşembe

KIZLARI ERKEKLERDEN UZAK TUTUN

KIZLARI ERKEKLERDEN UZAK TUTUN
Eğitimdeki müthiş ileri-demokratik hamlelerinin ardı kesilmeyen AK Parti taşeronu Eğitim Bir Sen’e haber gönderir:
“Birader, şu karma eğitimin kalkması için bir kamuoyu oluştursanız…”
“Hayırdır abi? Bir sorun mu var yine?”
“Sorun eksilir mi gülüm! Bak tam kasetlerden kurtulduk, bu kez de IŞİD başımıza bela oldu. Vatandaş, dış politikamızın çöktüğünü, bir vizyonumuzun olmadığını, günü birlik kahramanlığa soyunduğumuzu anlamaya başladı. Cari açık desen başa bela… Uluslararası derecelendirme kuruluşları kredi notumuzu düşürdü. Kürt açılımında açılmadık yerimiz kalmadı. Suriyeli konuklarımız sayısının kaç milyon olduğunu biz de bilmiyoruz, Almanya’daki Türklerden daha kalabalıklar galiba. Yol yapıyoruz, konut yapıyoruz dedik ama para da dayanmıyor. Yeni zamlar yapıyoruz, yeni vergiler icat ediyoruz. …”
“Abi, tamam, anladık. Yani gündem değiştirelim diyorsunuz.”
“Gündemi değiştirin. Yetmez! Müslüman-muhafazakâr imajımızı sağlamlaştırın. ‘Kız-erkek okulda birlikte olur mu? Ateşle barutu yan yana koymayalım. Zina oluyor. Çocukların ahireti berbat olmasın.’ falan filan diyin işte!”
“Hallederiz, abi. Siz merak etmeyin. Yalnız bizim de bir sıkıntımız var. Şimdi bizim sendikadaki pek çok kişi koltuk bekliyor. Verdiğiniz koltukların hepsini dağıttık ama yine de koltuksuz kalan epey arkadaş var. Sitem ediyorlar bize. Bazısı hükümeti ve sendikamızı eleştirmeye bile başladı. …”

Sohbet bu düzeyde gider. İmtiyazların sözü alınır, desteğin sözü verilir.
-----
Eğitimde ne yaptığı anlaşılamayan, kadrolaşmaktan başka derdi olmayan bu samimi dostlar başörtüsünü de karma eğitimi de maske yapmaya devam ederler. Neyin maskesi: Yalanın, yolsuzluğun, adam kayırmanın, torpilin, niteliksiz ve içi boş eğitimin, işsizliğin, işçi ölümlerinin, dış politikadaki başarısızlığın, IŞİD’in, …
Yani ki arada bir başörtüsü, din, iman, vs. diyeceksin ki varlığının bir amacı olduğu düşünülsün.
Karma Eğitim Niçin Zararlıdır?(!)
28 Şubat sürecinden önce bir kısım okulların sadece erkek veya sadece kız öğrencilere eğitim verdiği bir gerçek. Süreç içerisinde bu okullar da karma eğitim sürecine dâhil edilmiştir (ama yine de uygulamada karma olmayan pek çok okul da vardı). Karma eğitimin kalkması gereğini savunanların dayanaklarından biri bu. Ancak bu bahaneye sığınarak pek çok okulda karma eğitimin kaldırılmasının amaçlandığını anlamak zor değil. Tıpkı 28 Şubat sürecinde kapatılan imam hatip ortaokulları üzerinden sömürü yaparak çok daha fazla imam hatip okulunun açılmasının sağlanması gibi…
Nihayetinde kız imam hatipler, erkek Anadolu liseleri, kız fen liseleri gibi cinsiyet ayrımına dayalı okullarla karşılaşmamız pek tabii olacaktır.
Şimdi kimileri diyecektir: “Ne var bunda? Kızlarımızın namusu korunsun. Dindar nesil olsun da tinerci, keş nesil olmasın. Zina olmasın. vs…” Bunu diyenler için cenab-ı Allah’tan mantık ve insaf ihsan etmesini diliyorum. Zaten kendilerinin bozuk plak gibi aynı gerekçeleri sıralamasından da bıktık.
Ahlakı başörtüsünde, karma eğitimde arayıp adam kayırmayı, kadrolaşmayı, kul hakkı yemeyi meşru görenler zaten ahlaksızın önde gidenidir. O yüzle Allah’ın huzuruna çıkıp pişkin pişkin şöyle mi diyecekler: “Ama bir dakika… bizi cehenneme gönderemezsiniz, biz dava cemiyetiydik. Tamam kul hakkı yerken vicdanımız sızlamadı, koltuğu da parayı da itibarı da bulduk ama başörtüsü taktırdık. Kızlarla erkeklerin zinasına mani olduk. Valla… Yeminle… Ya dursanıza… Yanlış tarafa götürüyorsunuz, orada laiklerin olması gerekmiyor muydu?”
Efendiler!
Yozlaşmış ahlakınızı kendinize saklayın! 10 yaşındaki kızı erkekten sakındırarak, o kızın çocuk değil kadın olduğunu kabul etmiş ve cinselliğe, evlenmeye müsait hale geldiğini söylemiş olursunuz. Hem unutmayın, yasaklar ve ayırmalar ters teper. Erkek gördü mü kendinden geçen, kız gördüğünde düz duvara tırmanan bir nesil yetiştirirsiniz.
Eğitimle ilgili bir şeyler mi yapmak istiyorsunuz? Yeterli öğretmen atayın, okulların imkânlarını artırın, şu abartılmış kontenjan uygulamanızdan vazgeçin, makamları yandaşa değil ehline verin, … Ama lütfen, kendinize dava partisi, dava sendikası imajı çizmek için “dini, ahlakı kullanma” huyunuzu terk edin!
Kağan YÜCEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder